Πολλά είναι τα μέρη, όπου ο επισκέπτης μπορεί να σταθεί για να κάνει τα ψώνια του στην Κάρπαθο.

Τα Πηγάδια, η γεμάτη ζωή πρωτεύουσα, αποτελούν το κέντρο του νησιού και προσφέρονται ιδιαίτερα για μεγάλες βόλτες στα δεκάδες καταστήματα που διαθέτουν. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα μαγαζιά είναι πάντα γεμάτα, τόσο στον εμπορικό, όσο και στον παραλιακό δρόμο.

Υπάρχουν καταστήματα που μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες: Από εφημερίδες και περιοδικά, μέχρι μοντέρνα ρούχα και παπούτσια, σε συνδυασμό με πολλά απ’ τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού.

Εκτός απ’ την πρωτεύουσα όμως, ο ταξιδιώτης μπορεί να βρει και σε άλλα χωριά πολλά αναμνηστικά όπως χειροποίητα υφαντά, ζωγραφισμένα κεραμικά, πιάτα, ξυλόγλυπτα παιχνίδια και είδη κουζίνας.

Στα περισσότερα μέρη του νησιού πωλείται τοπικό μέλι και λάδι, καθώς και κρασί.

Η Όλυμπος, απ’ τους πιο τουριστικούς προορισμούς του νησιού, διαθέτει μαγαζιά με τουριστικά είδη, όπου κυριαρχούν οι περίφημες παραδοσιακές φορεσιές, καθώς και τα μουσικά όργανα που κατασκευάζονται ακόμα απ’ τους κατοίκους της. Η βόλτα προς την κεντρική της πλατεία, περνάει μέσα από μικρά μαγαζάκια, με παραδοσιακά φαγητά και ενθύμια, όπως τα καρπάθικα στιβάνια.