Το σπήλαιο του Ποσειδώνα βρίσκεται στη θέση Μύλοι. Φεύγοντας από Πηγάδια νοτιοδυτικά προς Βρουτσά και μπαίνοντας στο στενό πέρασμα όπου κυλά ο χείμαρρος που χύνεται στα Πηγάδια, στο αριστερό σας χέρι θα συναντήσετε μια έκταση με ξερολιθιές και κτίσματα μισογκρεμισμένα. Σταματήστε και βρείτε το μονοπάτι που με κατεύθυνση προς Μενετές  οδηγεί παράλληλα στον δρόμο προς τον βράχο και την σπηλιά.

Πρόκειται για ένα μνημειώδης λαξευτό τάφο ή ιερό. Ο τύπος ήταν πολύ συνηθισμένος στο ανατολικό Αιγαίο. Πιθανόν στο σπήλαιο να στεγαζόταν κάποιο ιερό αφιερωμένο στον θεό της θάλασσας, Ποσειδώνα, ή στη θεά του έρωτα, Αφροδίτη. Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπροστά υπήρχε ξύλινο στέγαστρο. Ίσως ήταν ιερό της Αφροδίτης, θεάς δημοφιλούς στις λαϊκές τάξεις. Οι εικασίες για την Αφροδίτη στηρίζονται στο ότι αρχαιολόγοι βρήκαν αγαλματίδια της θεάς στην γύρω περιοχή. Στα Πηγάδια, εξάλλου, έχουν βρεθεί αγαλματίδια της θεάς.

Το πιθανότερο είναι το υπαίθριο ιερό της θεάς να ήταν το Σπήλαιο της Παρθένου, το οποίο το συναντάμε 2 χλμ μακρύτερα, στην περιοχή του Βαθυπόταμου. Η σπηλιά έχει διαβρωθεί από τη συνεχή χρήση από βοσκούς.